• Головна
  • Україна
  • «Укрпошта» й система «Шлях» відновили роботу після хакерської атаки

«Укрпошта» й система «Шлях» відновили роботу після хакерської атаки

«Укрпошта» відновила повноцінну роботу після хакерської атаки

Хакери атакували дата-центр «Парковий»

«Укрпошта» та «Укртрансбезпека» повідомили про відновлення роботи своїх сайтів та сервісів, зокрема системи «Шлях», після масштабної хакерської атаки на центр обробки даних (дата-центр) «Парковий», яку невідомі хакери здійснили напередодні. Про ліквідацію наслідків атаки повідомив також сам дата-центр «Парковий».

У п’ятницю, 26 січня, дата-центр «Парковий» повідомив, що повернув всю мережеву інфраструктуру в режим штатної та безпечної роботи. Там додали, що клієнти з приватною хмарною інфраструктурою вже мають доступ до даних.

«Наразі триває активна фаза відновлення частини пошкодженої інфраструктури з резервних копій. Доступ до цих даних ми забезпечимо поетапно протягом 48 годин», — сказано в повідомленні.

У Державній службі з безпеки на транспорті також повідомили про відновлення роботи сайту відомства та системи «Шлях» після технічного збою. Також про відновлення роботи сервісів проінформувала «Укрпошта» у коментарях в Facebook своїм клієнтам.

Сайт державного російськомовного телеканалу FreeДом також відновив роботу. Своєю чергою «Нафтогаз», який також постраждав від хакерської атаки, не повідомляв про відновлення роботи сервісів. Станом на 14:30 сайт «Нафтогазу» вже був доступний, а сайт «Газмереж» не працював.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності