• Головна
  • Україна
  • Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва

Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва

Володимир Зеленський заявив, що протягом трьох місяців силовики мають утримуватися від дій, які можуть впливати на бізнес, фото Офісу президента

Силовикам заборонять впродовж трьох місяців затримувати бізнесменів чи арештовувати їхні рахунки

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва, до якої увійдуть представники бізнесу. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні у вівторок, 23 січня.

«Як і домовилися урядовці з представниками бізнесу, буде сформовано Раду з підтримки підприємництва, і до її складу увійдуть представники саме бізнесу. Це відомі імена, відомі очільники українських компаній. Бізнес, який працює заради мільйонів людей. Технологічний бізнес, фінанси, послуги та інші галузі. Різні галузі, щоб були різні погляди. Але одне завдання — зміцнення нашої економіки, нашого суспільства», — сказав президент.

Він додав, що уряд представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів, щоб максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на «білий», легальний бізнес. Також на рівні РНБО визначили термін — три місяці фактичного мораторію на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства. Крім того, має бути проведений аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних.

«Держава свою частину морального договору з бізнесом виконає. Важливо, щоб і кожен з підприємців в Україні виконав свою частину домовленостей: бізнес сплачує податки, працює легально, «в білу», поважає працівників, працівниць і точно не працює з Росією», — додав Зеленський.

Згодом міністерка економіки Юлія Свириденко уточнила, що Рада з підтримки бізнесу на період воєнного стану реагуватиме на скарги підприємців і розв'язуватиме нагальні проблеми. Також РНБО рекомендувала Офісу генпрокурора, СБУ, ДБР, Нацполіції, БЕБ провести аудит зареєстрованих кримінальних проваджень, які потенційно можуть ставити під ризик економіку держави. Також міністерка економіки повідомила, що перевірки бізнесу правоохоронними органами будуть обмежені.

«Офісу Генерального прокурора, Державному бюро розслідувань, Національній поліції України, Службі безпеки України, Бюро економічної безпеки України буде рекомендовано рішенням РНБО впродовж трьох місяців утримуватись від обшуків, затримань, блокувань рахунків, якщо такі дії заблокують чи істотно негативно вплинуть на роботу підприємства», — заявила Свириденко й додала, що ці структури мають провести аудит вже вжитих заходів і вирішити, чи доцільно їх і надалі застосовувати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності