• Головна
  • Україна
  • “Коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх догори, аби здатися”, — президент України привітав із Днем Соборності

“Коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх догори, аби здатися”, — президент України привітав із Днем Соборності

“Коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх догори, аби здатися”, — президент України привітав із Днем Соборності

За словами Зеленського, 24 лютого 2022 року українці показали, що соборність і самостійність України для нас справжні, а не декларативні цінності

Президент Володимир Зеленський 22 січня привітав українців із 105 річницею Соборності України.

За словами Зеленського, щороку 22 січня ми завжди згадували про два ключові уроки тих часів, два дороговкази для всіх поколінь української нації: щоб здобути власну державність, треба боротися, щоб її вберегти, потрібно єднатись.

І настав день, коли всім нам випало довести: ці обидва уроки засвоєно. Всі українці знають цей день. Згадуючи його, можна не називати рік, достатньо числа й місяця. Це 24 лютого. Коли ми показали, що соборність і самостійність України для нас справжні, а не декларативні цінності. І ми не віддали свою державу, а з першого дня війни довели: відсіч повномасштабній агресії ворога дає повномасштабна єдність народу”, — йдеться у привітанні.

Президент додав, що ланцюг єдності тепер набув нової форми, коли для кожного українця не стало понять "мій" чи "не мій" регіон, бо кожен куточок України, кожне місто й село стали рідними. Коли українці з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра б’ються за українців на Донбасі й у Криму, на півдні й півночі. Коли українці із Закарпаття, Буковини й Галичини відчиняють двері своїх домівок і дають прихисток українцям із Маріуполя, Херсона, Запоріжжя.

Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства.І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора”, — зазначив Зеленський.

Окрім цього, за словами глави держави, треба робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нашу історію.

Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації». Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього”, — написав президент.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності