• Головна
  • Україна
  • В одній з військових частин після скарг солдатів виявили неякісні харчі

В одній з військових частин після скарг солдатів виявили неякісні харчі

Гнилі банани, виявлені в одній з військових частин, фото Міністерства оборони

Неякісні продукти знайшли в одній з військових частин на сході України

Міністерство оборони України повідомило, що у межах позапланової перевірки на складах кількох військових частин на сході країни виявили неякісні продукти після скарг солдатів. Під час перевірки з’ясувалося, що продукти доставили невчасно, а їхня якість не відповідає нормам

«Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим «візитом» в частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні», — сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко, який взяв участь у перевірці разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю.

У повідомленні сказано, що наразі в Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів. «Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла у 10-ти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням», – додав заступник міністра оборони.

Відповідно до умов договору, Міністерство оборони може у такому випадку замінити постачальника. Ті частини, де компанія не встигає з постачанням, з договору виключають і перепідпорядкують до компаній-переможців у прилеглих областях, пояснили в Міноборони. Також там запевнили, що за всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно доставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні харчі компанія також має відшкодувати гроші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності