• Головна
  • Україна
  • Троє мешканців Черкащини організували експорт наркотиків до країн Близького Сходу та ЄС

Троє мешканців Черкащини організували експорт наркотиків до країн Близького Сходу та ЄС

Фото: Служба безпеки України

Правоохоронці викрили мережу нарколабораторій, де щомісяця виготовляли наркотики та психотропи на понад 40 млн грн

Правоохоронці викрили учасників злочинної організації, які щомісяця виробляли наркотики на понад 40 млн грн і продавали їх за кордон, до країн Близького Сходу та ЄС, повідомили в Службі безпеки України та Національній поліції, у п’ятницю, 19 січня. Організували бізнес троє мешканців Черкаської області, спецоперацію проводили у п’ятьох областях України.

За даними слідства, троє мешканців Черкащини віком від 31 до 46 років організували наркобізнес. До них долучилися ще 16 людей. Зловмисники відкрили нарколабораторії у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Черкаській та Сумській областях. Злочинці налагодили виробництво та збут психотропів у промислових масштабах. Потужності нарколабораторій дозволяли виготовляти щомісяця понад 80 кг наркотиків та психотропів.

Злочинці продавали наркотики через Інтернет. Товар збували за допомогою приватних логістичних компаній під вигаданими анкетними даними та під час зустрічей з клієнтами.

Крім цього, зловмисники переправляли психотропи контрабандою до країн Євросоюзу та Близького Сходу. Частину продукції надсилали у міжнародних посилках під виглядом косметики чи сантехніки. Також психотропи переправляли під час вантажних перевезень у пакетах з-під харчових продуктів. Їх ховали у потаємних місцях транспорту або валізах. За такі послуги іноземні клієнти платили криптовалютою.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 200 кг наркотиків, а саме: солей α-PVP, амфетаміну, мефедрону, канабісу, пігулок MDMA та прекурсорів на понад 30 млн грн. Також у зловмисників вилучили лабораторне обладнання, зброю — автомат Калашникова, снайперську гвинтівку з глушником, бойові гранати Ф-1, РГД та РГО, та понад 1,5 тис. набоїв до стрілецької зброї. До цього, у зловмисників виявили понад 2,5 млн грн у різній валюті та 17 автомобілів на понад 800 тис. доларів.

Трьох організаторів банди затримали “на гарячому”, коли вони намагались відправити за кордон партію α-PVP. Усім 19 учасникам злочинної організації обрано запобіжний захід — тримання під вартою, трьом — з правом внесення застави. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності