• Головна
  • Україна
  • На Черкащині викрили мережу нарколабораторій, де щомісяця виготовляли наркотики на 5 млн грн

На Черкащині викрили мережу нарколабораторій, де щомісяця виготовляли наркотики на 5 млн грн

Фото: Офіс Генпрокурора

Учасникам злочинної організації загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

На Черкащині викрили 40 учасників злочинної організації, які щомісяця збували наркотики на п’ять млн грн. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора у четвер, 7 грудня.

За даними слідства, злочинну діяльність організували двоє мешканців Черкас. Інші учасники незаконної схеми займалися виробництвом амфетаміну, вирощуванням конопель та збутом наркотиків в регіоні. Наркотики виготовляли на підпільних виробництвах Черкащини. Зокрема цех з виробництва амфетаміну знаходився у Черкасах. Його потужності дозволяли виготовляти до 10 кг наркотиків щомісяця.

Коноплі вирощували на полях у Канівському районі, і також у квартирах декількох злочинців. Поля з коноплями знаходилися на відстані 50 — 100 км одне від одного. Виготовлені наркотики злочинці доставляли до місць фасування, де готували товар для передачі його наркокур’єрам. Амфетамін та марихуану збували методом закладок та продавали на руки мешканцям регіону. На збуті наркотиків злочинці заробляли до п’яти мільйонів гривень на місяць.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили наркотики, гроші, зброю, спецобладнання, автомобілі, чорнові записи та блокноти з рецептами виготовлення наркоречовин. За попередніми підрахунками вартість вилученого сягає 20 млн грн.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжний захід — тримання під вартою. Учасникам злочинної організації загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності