• Головна
  • Україна
  • Один з керівників «Енергоатому» втік за кордон, не повернувшись з відпустки

Один з керівників «Енергоатому» втік за кордон, не повернувшись з відпустки

Олег Бояринцев поїхав у відпустку до Польщі, за кордоном звільнився з «Енергоатому» й більше в Україну не повертався, фото Олега Бояринцева

Історію втечі Олега Бояринцева розповів народний депутат Ярослав Железняк

Виконавчий директор з персоналу НАЕК «Енергоатом» Олег Бояринцев у січні минулого року виїхав у відпустку в Польщу, там звільнився і в Україну більше не повертався. Про це в четвер, 18 січня, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, в січні минулого року президент «Енергоатому» Петро Котін підписав двотижневу відпустку виконавчому директору з персоналу компанії Олегу Бояринцеву з правом виїзду за кордон. Железняк зауважив, що Котін не мав права підписувати таке розпорядження.

За словами нардепа, після того, як Бояринцев виїхав за кордон, вже у відпустці він подав заяву на звільнення. «І «Енергоатом» звільнив його 15 лютого», — зазначив народний депутат і додав, що Бояринцеву також виплатили компенсацію за відпустку.

Железняк стверджує, що з того часу Бояринцев в Україну не повертався.

Додамо, що в березні 2022 року Бояринцева затримали на одному з блокпостів на межі Львівської та Рівненської областей. ЗМІ повідомляли, що Служба безпеки підозрювала його в державній зраді. Утім, після затримання Бояринцев продовжував працювати в «Енергоатомі», а президент «Енергоатому» Петро Котін називав цю інформацію «російськими фейками». Також додамо, що з 2002 до 2019 року Бояринцев був помічником підсанкційного тепер політика Андрія Деркача. На парламентських виборах 2019 року намагався потрапити до Верховної Ради від вже забороненої «Опозиційної платформи — За життя», також був депутатом Сумської обласної ради від партії «Воля народу».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності