• Головна
  • Україна
  • ДБР затримало топменеджмент концерну з Житомирщини за роботу на російський військово-промисловий комплекс

ДБР затримало топменеджмент концерну з Житомирщини за роботу на російський військово-промисловий комплекс

ДБР затримало топменеджмент концерну з Житомирщини за роботу на російський військово-промисловий комплекс

Затримані двоє топменеджерів концерну, який забезпечував росіян системами загородження

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили концерн із Житомирщини, який займався постачанням систем загородження підприємствам оборонно-промислового комплексу Росії. До слова, росіяни активно використовують ці загородження у війні проти України — про це 17 січня 2024 року повідомили у ДБР. Двох топменеджерів затримали, в одного знайшли російський паспорт.

За даними розслідувачів, попередній власник концерну, ще до повномасштабного вторгнення поставляв металеву продукцію до РФ. Він виїхав за декілька днів до вторгнення і переоформив власність на інших осіб. Вже нові власники продовжили експорт у Росію. Вони налагодили постачання систем загородження через іноземні та російські фірми-прокладки. Лише протягом 2022 року компаніям вдалося продати росіянами продукції на понад 1.5 млн доларів.

Працівники ДБР спільно з СБУ наприкінці грудня 2023 року провели обшуки у приміщеннях концерну вдома у топменеджерів. Слідчі ДБР вилучили в одного з підозрюваних паспорт громадянина РФ.

Наразі ДБР затримало двох топменеджерів концерну, їм загрожує позбавлення волі до 12 років за допомогу державі-агресору. Ще щонайменше троє підозрюваних разом із організатором перебувають закордоном. Їм повідомлять про підозру заочно.

До слова, це вже другий концерн за пів року, який продовжував забезпечувати російський оборонно-промисловий комплекс, який викрили ДБР спільно з СБУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності