• Головна
  • Україна
  • Охоронець дитсадка в Запорізькій області виявився російським агентом

Охоронець дитсадка в Запорізькій області виявився російським агентом

Чоловік працював охоронцем дитсадка й корегував російські удари, фото СБУ

Росіяни завербували чоловіка через його знайому — хористку церкви УПЦ МП

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки росії, який корегував ракетні атаки росіян по Запоріжжю. Про це у вівторок, 16 січня, повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За інформацією СБУ, корегувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловіка дистанційно завербував представник головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ). У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому — хористку місцевої церкви УПЦ МП, яка втекла на тимчасово захоплену частину Запорізької області, де працює на спецслужбу країни-агресора.

За вказівками російського гру агент збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку. Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу й військової техніки українських військ. Крім того він корегував ракетні удари рф по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

Працівники СБУ затримали російського агента у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілкування з російським ГРУ. Наразі затриманому повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.Він перебуває під вартою. Чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності