• Головна
  • Україна
  • Довічне ув’язнення отримає російський агент в Одесі, який коригував удари по місту та готував теракт

Довічне ув’язнення отримає російський агент в Одесі, який коригував удари по місту та готував теракт

Фото: СБУ

Зрадник передавав ворогу розвіддані, коригував ракетні та дронові атаки й зробив коктейлі Молотова для теракту в центрі Одеси

В Одесі Служба безпеки України затримала агента ФСБ під псевдонімом «Мазепа», який збирав розвіддані та готував теракт в центрі міста. Також зрадник написав заяву на вступ до кремлівської партії «Єдина Росія» та водночас хотів балотуватися до Верховної Ради України, щоб шпигувати там для ФСБ. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора у п’ятницю, восьмого грудня.

За даними слідства, з жовтня 2023 року зрадник співпрацював зі спецслужбами РФ, де отримав псевдонім «Мазепа». Ворожий агент намагався виявити локації ППО та засобів берегової оборони міста, у тому числі протикорабельних комплексів ЗСУ, та об’єктів енергетичної інфраструктури.

Зрадник знімав наслідки ракетно-дронових обстрілів Одеси, зокрема точність влучання та масштаби руйнувань, за допомогою прихованої камери. Ці дані росіяни використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Також за кошти ФСБ одесит організував політичну кампанію, аби балотуватися у народні депутати України. Для цього він вступив до місцевої громадської організації, яка займається питаннями екології, та розмістив свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах, що курсують містом.

До цього, одесит запросив у російських спецслужб щомісячні виплати у п’ять з половиною тис. доларів США. У разі окупації Одещини зрадник планував очолити регіон і стати керівником так званого «регіонального відділення «Єдиної Росії» Одеської республіки РФ».

Ворожий агент встиг отримати за розвіддані тисячу триста доларів США авансу. Зрадника затримали під час фіксації об’єкта енергетичної інфраструктури в Одесі.

Під час обшуку правоохоронці вилучили коктейлі Молотова, які чоловік планував використати під час масових зібрань одеситів на центральних вулицях міста. Також в зрадника вилучили мобільні телефони із доказами його комунікації з агресором та заяву на вступ до кремлівської партії.

Наразі агентові повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності