• Головна
  • Україна
  • Румунські фермери знову блокують рух вантажівок через пункт пропуску “Сірет”

Румунські фермери знову блокують рух вантажівок через пункт пропуску “Сірет”

Румунські фермери знову блокують рух вантажівок через пункт пропуску “Сірет”

Причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі

14 січня близько 14:00 румунські фермери знову заблокували рух вантажівок через пункт пропуску “Сірет”, який розташований навпроти українського КПП “Порубне”. Про це повідомили на сторінці Державної прикордонної служби України.

Учора, 13 січня, румунські фермери та аграрії вже блокували рух на території Румунії з 15:30 до 21:30.

“Оформлення всіх видів транспортних засобів, а також пішоходів на виїзд з України здійснюється встановленим порядком”, - йдеться у повідомленні ДПСУ. Причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі.

Нагадаємо, з 23 листопада польські фермери протестували біля прикордонного переходу з Україною в Медиці. Через місяць після початку протесту міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський зустрівся з фермерами та пообіцяв виконати вимоги фермерів. Через день акцію протесту призупинили до отримання письмової заяви. Однак згодом протест відновився на прикордонному переході в Медиці на Підкарпатті. Протест відновили через неотримання письмової декларації про виконання вимог. Протест навіть набув більш жорсткої форми – фермери пропускали одну машину з черги на годину.

Проте 6 січня міністр сільського господарства Польщі та фермери, які протестували на кордоні в Медиці, підписали угоду про розблокування кордону з Україною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності