• Головна
  • Україна
  • На Львівщині затримали ексчиновницю з Херсону, яка переправляла українських дітей до Росії

На Львівщині затримали ексчиновницю з Херсону, яка переправляла українських дітей до Росії

На Львівщині затримали ексчиновницю з Херсону, яка переправляла українських дітей до Росії

Жінка намагалася втекти з України. Проте її затримали на Львівщині на прикордонному пункті пропуску “Краківець”. Окрім організації депортації українських дітей, жінка також віддала росіянам 24 карети “швидкої допомоги”, якими ті евакуювали поранених загарбників з передової

СБУ затримала ексчиновницю, яка віддала росіянам автопарк “швидких” Херсону для депортації українських дітей до Росії. Про це 12 січня повідомили у Службі безпеки України.

Жінка намагалася втекти з України. Проте її затримати на прикордонному пункті пропуску “Краківець” на Львівщині, коли вона намагалася виїхати до ЄС. Затримана була заступницею очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. Під час окупації посадовиця ввійшла до керівного складу захопленої медустанови та передала росіянам 24 автомобілі швидкої допомоги.

“Для цього власноруч підписала відповідне «розпорядження» для видимості законності процедури”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього жінка сприяла росіянам у масовій депортації українських дітей. Їх вивозили на каретах “швидкої” з Херсонщини в Крим, а потім до Росії. Таким чином вони маскували незаконне вивезення неповнолітніх під виглядом переміщення медичного спецтранспорту. Також командування окупаційних угруповань Росії залучало швидкі для евакуації поранених загарбників з передової до військових шпиталів країни-агресора.

Крім того, напередодні звільнення Херсону російські війська переправили викрадені медичні автомобілі на лівий берег Дніпра, де поставили їх “на баланс” адміністрації Сальдо.

“Після деокупації міста поплічниця ворога залишилась у Херсоні, де намагалася уникнути правосуддя, прикриваючись статусом “поза політикою””, — йдеться у повідомленні.

Проте наприкінці літа 2023 року вона виїхала до Львова та оформила там собі соцвиплати як внутрішньо переміщена особа. Згодом фігурантка вирішила втекти за кордон через пункт пропуску “Краківець”, де її й затримали співробітники Служби безпеки та Національної поліції. При обшуках за адресами проживання фігурантки у Львові та Херсоні вилучено флеш-носії та документи із доказами злочинної діяльності.

Наразі їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) та обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності