Meta видалила Instagram-сторінку платформи Меморіал

Meta видалила Instagram-сторінку платформи Меморіал

До цього акаунт пам’ятної платформи чотири рази блокували

Компанія Meta видалила Instagram-сторінку платформи Меморіал, яка публікує історії українців загиблих внаслідок російської агресії. Перед цим акаунт чотири рази блокували, повідомив журналіст та координатор проєкту Євген Спірін у четвер, 11 січня.

За словами координатора пам’ятного проєкту Меморіал Євгена Спіріна, наприкінці грудня Meta назавжди видалила сторінку платформи в Instagram. До цього, протягом жовтня-грудня 2023 року її чотири рази блокували.

“Це 5440 історій життя тих, хто гинув під російськими ракетами, кого вбивала уламками й снарядами, хто боронив країну, хто гинув в будинках і підвалах цілими сім'ями, кого крали, катували, знищували“, — розповів Євген Спірін.

Історії загиблих українців, які зібрав проєкт, все ще можна переглянути на сайті, та на офіційній сторінці Меморіалу у Facebook. Для Instagram організатори проєкту були змушені створити новий акаунт. Його можна знайти за цим посиланням.

“Можливо Meta не хочеться, щоб серед щасливого життя Instagram були крики завалених бетоном дітей. А можливо “просто так”. Але це не зупинить Меморіал“, — додав Євген.

Оновлено 12 січня. Після резонансу сторінки «Меморіалу» в Instagram відновили.

Довідково: Меморіал — це платформа, яка збирає та публікує історії українських військових та звичайних українців, які загинули від російської агресії. На сьогодні Меморіал розповів історії смертей 5440 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності