В ОРДЛО заблокували доступ до Facebook та Instagram

В ОРДЛО заблокували доступ до Facebook та Instagram

Загарбники вважають, що компанія Meta дозволяє у своїх соцмережах заклики до насильства щодо російськомовних користувачів

Окупаційна адміністрація ОРДО заблокувала доступ місцевих мешканців до соціальних мереж Facebook та Instagram. Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова.

Загарбники вважають, що компанія Meta дозволяє у своїх соцмережах заклики до насильства щодо російськомовних користувачів і тому становить загрозу для її мешканців.

"Відключення соціальних мереж призведе до значного ускладнення комунікації зі своїми рідними та близькими, а також суттєво обмежить можливість отримувати доступ до суспільно-важливої інформації від державних органів, насамперед про небезпеку для життя та здоров’я", — каже Денісова.

Вона наголошує, що такі дії є порушенням статей 8, 10 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод та Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Також Любмила Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні.

Нагадаємо, мешканців Маріуполя, які не пройшли фільтрацію та яких визнано "неблагонадійними" у фільтраційних таборах доправляють у приміщення колишньої виправної колонії №52 у селі Оленівка Донецької області або у сумнозвісну тюрму “Ізоляція” в Донецьку.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності