Facebook видалив сторінку українського каналу

Facebook видалив сторінку українського каналу

Публікацію про звірства російських солдатів визначили такою, що порушує правила спільноти

Адміністрація соціальної мережі Facebook, яка належить компанії Meta, видалила сторінку українського 5-го каналу. За словами представників ЗМІ, це сталося після публікації про звірства російських військових в Україні.

Про це 5-й канал повідомив у своїй офіційній заяві з приводу інциденту.

Відомо, що офіційною причиною видалення стали "ворожі висловлювання", які ніби то поширювались на сторінці телеканалу у соцмережі.

"Проте компанія Meta визначила інформацію про звірства окупантів такою, що порушує стандарти спільноти. Частину пояснень соцмережа надала російською мовою. Нині "5 канал" подав апеляцію, а також готує звернення до Мінцифри, аби допомогли відновити сторінку", - йдеться у заяві ЗМІ.

Відомо, що компанія Meta, яка базується у США,  вже не вперше блокує проукраїнських блогерів та медіа за висвітленням війни в Україні. Зокрема, місяць тому у Мінцифрі заявили, що полк "Азов" внесений до списку заборонених організацій Meta. Зауважимо, що саме на дискредитацію полку "Азов", як "неонацистського угруповання" роками працювала російська пропаганда, зокрема і через деякі закордонні ЗМІ.

"Закликаємо наших колег та всю блогерську спільноту, а також користувачів соцмереж не мовчати. Багато сторінок обмежуються, українські користувачі масово баняться через рішення модераторів, які російською мовою пишуть, мовляв, матеріали про російських убивць – це мова ворожнечі. Це має ознаки прямої цензури, яка заборонена Конституцією США, за законами яких працює Meta і її соцмережі", - підсумовують ситуацію на 5-у каналі.

Нагадаємо, віднедавна сервіс Google Maps відкрив доступ до супутникових знімків військових і стратегічних об’єктів росії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності