• Головна
  • Україна
  • Верховний суд оскаржуватиме поновлення на посаді судді з російським паспортом

Верховний суд оскаржуватиме поновлення на посаді судді з російським паспортом

Верховний суд оскаржуватиме поновлення на посаді судді з російським паспортом

Раніше суд визнав незаконним його звільнення та зобов’язав виплатити йому компенсацію за час вимушеного прогулу

У Верховному суді заявили, що оскаржуватимуть рішення окружного адміністративного суду про поновлення на посаді Богдана Львова. Його звільнили з посади через те, що в нього виявили російський паспорт. Повідомлення про намір оскаржити поновлення на посаді Львова опублікувала пресслужба Верховного суду у середу, 10 січня.

У середу Київський окружний адміністративний суд визнав незаконним виключення зі складу Верховного суду Богдана Львова, якого звільнили через наявність російського паспорта. Окрім того, щоб поновити Львова на посаді, йому ще й повинні виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу. Рішення набере сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У Верховному суді заявили, що з таким рішенням не погоджуються. “Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку“, — написали в установі.

Нагадаємо, Богдан Львов був головою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. У вересні 2022 року журналісти проєкту «Схеми» від «Радіо Свобода» виявили, що він понад 20 років тому отримав російське громадянство, а потім поновив паспорт після досягнення 45-річчя у 2012-му. Після цього, у жовтні 2022, Львова відрахували зі штату суддів ВС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності