• Головна
  • Україна
  • Суд виніс вирок російському інформатору, який шпигував під Авдіївкою

Суд виніс вирок російському інформатору, який шпигував під Авдіївкою

Суд виніс вирок російському інформатору, який шпигував під Авдіївкою

Шпигун є мешканцем м.Новогродівка Донецької області

12 років тюрми отримав російський інформатор, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою. Про це 5 січня повідомила пресслужба СБУ.

Найбільше зловмисника цікавили координати артилерійських позицій та напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки.Отримані відомості він направляв «зв’язковому» російської спецслужби – бойовику одного з окупаційних угруповань РФ на тимчасово окупованій частині східного регіону України. Потім розвідувальна інформація надходила кадровому співробітнику управління ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну. Співробітники СБУ затримали чоловіка на початку березня 2022 року.

Як встановило розслідування, ворожим поплічником є мешканець Новогродівки Покровського району, який на початку повномасштабного вторгнення Росії публічно підтримав окупантів.Про це він писав на власних сторінках у соцмережах «Однокласники» і «ВКонтакті». Таким чином він потрапив у поле зору ФСБ, яка дистанційно залучило його до співпраці на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності