• Головна
  • Україна
  • Секретар РНБО заявив про активізацію в Україні російських шпигунів

Секретар РНБО заявив про активізацію в Україні російських шпигунів

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив про активізацію в Україні російських шпигунів, фото Офісу президента

За словами Олексія Данілова, мета російських агентів – «вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антиурядові настрої серед населення»

Росія активізувала в Україні мережу шпигунів. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв’ю The Times, повідомило «Радіо Свобода».

За його словами, мета російських агентів – «вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антиурядові настрої серед населення».

Данілов зазначив, що Росія намагається скористатися «так званою напругою» між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Секретар РНБО також розповів, що Росія намагається «поширити дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні».

У своєму матеріалі «Радіо Свобода» написало, що РФ активізувала шпигунів і в СБУ, однак сам Данілов у коментарі «Українській правді» пояснив, що Times неправильно зрозумів його. Данілов мав на увазі те, що СБУ «активно працює по шпигунах».

Зазначимо, що 16 листопада Володимир Зеленський у розмові з групою журналістів заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити «хаос» всередині країни і усунути президента – за даними розвідки, цей план у Росії називають «Майдан 3». Згодом Зеленський заявив, що Росія хоче усунути його з посади президента України до кінця 2023 року, для чого вигадала план дестабілізації під умовною назвою «Майдан-3».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності