• Головна
  • Україна
  • У Києві затримали бізнесмена, який транслював кремлівську пропаганду на тимчасово окупованій Луганщині

У Києві затримали бізнесмена, який транслював кремлівську пропаганду на тимчасово окупованій Луганщині

У Києві затримали бізнесмена, який транслював кремлівську пропаганду на тимчасово окупованій Луганщині

Зловмисник систематично сплачує “податки” до бюджету окупаційної адміністрації Луганщини

26 грудня Служба безпеки України затримала у Києві бізнесмена, який транслював кремлівську пропаганду на тимчасово окупованій Луганщині та досі співпрацює з окупантами.

За даними слідства, у Кадіївці, що на окупованій Луганщині, зловмисник разом зі своєю близькою родичкою створили компанію-провайдер та “зареєстрували” її в місцевій окупаційній адміністрації і “Роскомнагляді”. Він систематично сплачує “податки” до бюджету окупаційної адміністрації у тимчасово захопленому Луганську, чим фінансує російську агресію. Також компанія фігуранта транслює у регіоні заборонені російські телеканали, які масово нав’язують місцевим жителям наративи кремля, насамперед про війну в Україні.

Під час обшуків в затриманого виявили і заарештували понад 7,5 млн грн. Затриманому та його спільниці, яку поки що розшукують, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (проведення господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у т.ч. окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності