• Головна
  • Україна
  • Комітет з питань свободи слова засудив вчинок журналіста-втікача Олексія Печія

Комітет з питань свободи слова засудив вчинок журналіста-втікача Олексія Печія

Комітет з питань свободи слова засудив вчинок журналіста-втікача Олексія Печія

У Міністерстві культури та інформаційної політики України також засудили дії Олексія Печія та зазначили, що вони є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням

Комітет з питань свободи слова засудив вчинок журналіста Олексія Печія, який не повернувся в Україну з відрядження за кордон. Про 25 грудня повідомили на сторінці Верховної ради України.

Нагадаємо, 22 грудня стало відомо, що ведучий “24 Каналу” Олексій Печій використав відрядження на саміт Європейської ради та залишився за кордоном. Згодом він публічно заявив, що не має наміру повертатися в Україну. Олексій Печій своє рішення обґрунтував тим, що нібито Україні бракує “горизонтальної комунікації з західним суспільством”.

“Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова висловлює рішуче засудження вчинку Олексія. Такий крок є неприпустимим і суперечить не лише професійним стандартам, але й моральним обов'язкам перед громадськістю в найважливіший період для нашої країни, адже війна вимагає від нас єднання та високого рівня відданості своїй професії”, - йдеться у повідомленні.

Додамо, раніше у Міністерстві культури та інформаційної політики України також засудили дії Олексія Печія та зазначили, що вони є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням.

“МКІП підтримує діяльність українських митців та журналістів за кордоном та сприяє їх внеску в культурній та інформаційній боротьбі з агресором. Роль культурної дипломатії та інформаційної роботи за кордоном є надзвичайно важливою для донесення світові правди про війну в Україні. І тут важко недооцінити роботу українських культурних діячів та медійників. Міністерство будує відносини зі спільнотою на засадах довіри один до одного”, - йдеться у повідомленні.

Кожен, хто виїжджає за кордон задля виконання тієї чи іншої культурно-інформаційної місії в обовʼязковому порядку подає великий пакет документів та підписує заяву, яка зобовʼязує до повернення в Україну одразу після завершення відрядження.

“Цей поодинокий випадок  ніяким чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну у світовому порядку денному”, – зазначив Ростислав Карандєєв, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, Олексій Печій був ведучим та журналістом 24 каналу. Гендиректор медіахолдингу Роман Андрейко заявив, що Олексій Печій втік з країни, “усвідомлюючи усі наслідки своєї втечі”. Також вчинок Печія засудили його колеги. “… Люди, які так любили дивитися і слухати аналітику Олексія, мають це прийняти і ухвалити для себе рішення чи готові вони і надалі йому вірити”, — зауважив гендиректор Роман Андрейко. Свою втечу з України Олексій Печій прокоментував лише через тиждень. Ведучий заявив, що у Європі він буде займатися наближенням перемоги України у війні. Журналіст працюватиме “із західними медіапроєктами для просування українського порядку денного в західному суспільстві”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності