• Головна
  • Україна
  • На тимчасово окупованій території Херсонщини росіяни застрелили восьмикласника

На тимчасово окупованій території Херсонщини росіяни застрелили восьмикласника

Фото умовне

Матір дитини намагалась накласти на себе руки після смерті сина

В одному з населених пунктів тимчасово окупованої Херсонській області росіяни 20 грудня вбили дитину. Учня восьмого класу місцевої школи окупанти застрелили вдома, на очах у родини. Про це 22 грудня повідомив “Укрінформ” з посиланням на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

“Страшна там ситуація… Вбили учня восьмого класу в одному з населених пунктів. Просто на очах родини”, — розповів Прокудін під час пресконференції.

За словами голови ОВА, це сталося 20 грудня. Учень восьмого класу ішов вулицею й нібито щось фотографував, коли росіяни його привели додому й застрелили.

Як додав Прокудін, після вбивства сина окупантами його матір намагалась накласти на себе руки. Водночас директор школи, де вчився хлопець, писатиме заяву до поліції. Про це повідомило видання “Дзеркало тижня”.

Очільник області зазначив, що українська влада звертатиметься до всіх відповідних органів, щоб зафіксувати факт злочину. Зокрема Прокудін планує залучити Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

За уточненою інформацією Херсонської обласної прокуратури, росіяни вбили неповнолітнього хлопця на території Каховського району. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Розпочалось досудове розслідування.

Нагадаємо, наприкінці жовтня росіяни розстріляли родину з дев’яти осіб у Донецькій області через те, що місцеві мешканці відмовилися віддати своє житло кадирівцям. Серед загиблих було двох дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності