• Головна
  • Війна
  • Росіяни до смерті закатували колишнього українського військового на Херсонщині

Росіяни до смерті закатували колишнього українського військового на Херсонщині

Росіяни до смерті закатували колишнього українського військового на Херсонщині

Руслану Руснаку було 28 років, росіяни позбавляли його волі кілька разів

В окупованій Горностаївці Каховського району Херсонської області російські загарбники закатували до смерті 28-річного Руслана Руснака. Окупанти викрали його 20 листопада, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили, повідомив у середу, 29 листопада, «Центр журналістських розслідувань».

За словами друзів і рідних Руслана Руснака, російські військові декілька разів незаконно позбавляли його волі. Востаннє російські загарбники викрали його 20 листопада.

«Скоріш за все, його росіянам здали місцеві мешканці, бо Руслан – колишній український військовий. Російські військові увірвалися до будинку його рідних і примусили показати, де проживає Руслан. Наступного дня після викрадення в російських пабліках повідомили про його смерть від тортур у російській катівні в Горностаївці. Але рідні до останнього сподівалися, що це неправда. 28 листопада вдалося дізнатися, що Руслана Руснака військові РФ дійсно закатували до смерті», — розповіли журналістам знайомі загиблого.

Інформацію про смерть Руслана підтвердила його сестра Олена Ляхно.

«Вічна тобі пам’ять, братику! Нехай твоя душа спочиває з миром. Надіюсь, що Бог покарає їх за тебе. Ніде їм не буде спокою. Тобі тільки 4 листопада виповнилося 28 років, а вже тебе немає з нами. Хочу запам’ятати тебе таким, усміхненим. Ти назавжди залишишся в наших серцях. Любимо тебе. Легких тобі хмаринок, братику!» — написала на своїй сторінці у Facebook Олена Ляхно.

За словами тих, хто знав Руслана Руснака, він був усміхненим, веселим, добрим і дуже людяним чоловіком.

Руслана Руснака нібито підозрювали в тому, що він передав ЗСУ загальновідому інформацію про місце розташування захопленого окупантами відділення МВС у Горностаївці. Також повідомлялось, що російські загарбники вирішили сфальсифікувати дані судово-медичної експертизи про причини смерті молодого чоловіка.

Зауважимо, що Каховський район Херсонщини перебуває під окупацією від початку повномасштабного вторгнення. На окупованих територіях росіяни викрадують і катують до смерті людей з проукраїнськими поглядами. Особливо окупанти вороже ставляться до колишніх українських військових.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності