• Головна
  • Україна
  • Колишня українська спортсменка підтримує Росію та збирає гроші для окупантів

Колишня українська спортсменка підтримує Росію та збирає гроші для окупантів

Колишня українська спортсменка підтримує  Росію та збирає гроші для окупантів

Їй загрожує до 12 років позбавлення волі

Прокуратура Криму повідомила про підозру колишній українській спортсменці у пособництві військовим Російської Федерації. Про це 17 листопада повідомили у прокуратурі Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Колишня українська спортсменка з окупованого Криму підтримує ворога та збирає кошти для окупантів. Її дії кваліфікували як пособництво державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

“Підозрювана - колишня українська спортсменка, багаторазова чемпіонка Європи та світу, яка з 2016 року виступала у складі збірної Росії, однак, після заборони спортсменам з країни-агресора брати участь у міжнародних змаганнях “поставила свою кар'єру на паузу”, - йдеться у повідомленні.

Після повномасштабного вторгнення РФ до України вона організувала волонтерський рух в окупованому Криму та почала допомагати ворогу. Жінка неодноразово виступала у пропагандистських медіа з підтримкою СВО та регулярно публікувала дописи у соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності