• Головна
  • Україна
  • Зеленський відмовився говорити про майбутні наступальні та оборонні дії ЗСУ

Зеленський відмовився говорити про майбутні наступальні та оборонні дії ЗСУ

Зеленський на підсумковій пресконференції відмовився розповісти про цілі України на фронті на наступний рік, фото Оксани Іваницької/Hromadske

Президент пояснив, що перешкодило операціям ЗСУ на півдні України

Президент України Володимир Зеленський відмовився говорити про деталі наступальних та оборонних дій, заплановані на наступний рік. На підсумковій пресконференції у вівторок, 19 грудня, він відмовився відповісти на запитання журналістів про те, яких цілей у війні Україна планує досягти наступного року.

«Я не можу вам сказати про цілі. У нас були складнощі на півдні, тому що всі навколо говорили, які в нас цілі… Вибачте… що не можу вам сказати, не можу вам сказати жодної деталі з наших контрнаступальних та оборонних дій наступного року», — сказав президент.

Водночас він сказав, що на військову операцію на півдні України мало вплив те, що Україна не контролює небо, але робота над посиленням України триває.

«Що стосується зменшення [західної] допомоги і чи мало воно вплив. Неконтрольоване небо з боку України — це мало вплив на південну операцію 2023 року. Ми не контролюємо небо, у нас немає достатньої кількості відповідної амуніції. Але це не говорить про те, що ми не знайдемо вихід, чи вже не знайшли. Але для цього нам потрібна підтримка, тому що деяких речей у нас просто немає. Ми працюємо над цим», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, напередодні генерал Олександр Тарнавський, який командує українськими військами на Таврійському напрямку, заявив, що через брак допомоги, зокрема — снарядів пострадянського зразка, ЗСУ були змушені згорнути деякі операції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності