Зеленський заявив, що працює над скороченням складу уряду

Зеленський на пресконференції розповів про роботу над скороченням складу уряду, фото «Укрінформу»

Зеленський також розповів, чому не звільняє нікого зі своєї команди

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що працює над скороченням складу уряду. Водночас зі своєї команди він нікого звільняти не планує, оскільки це, на його думку, послабить державу. Про це він заявив на підсумковій пресконференції у вівторок, 19 грудня.

«Сьогодні ми зменшуємо максимально видатки урядовців. Я також працюю над тим, щоб уряд ще зменшився. Але якщо там не буде зовсім людей, нам буде складно керувати державою», — сказав президент.

Водночас він додав, що не може собі дозволити звільняти та змінювати членів своєї команди, бо це призведе до послаблення держави. За його словами, у нього «невелика команда із п'яти-шести менеджерів».

«Я не можу їх змінювати, ми станемо слабшими. Буде менше ППО, менше допомоги, не можу дозволити цього собі», — заявив Зеленський.

Щодо народних депутатів, які потрапляють у корупційні скандали, президент сказав, що вони мають займатися своєю роботою. «Маємо бути моральними авторитетами. На жаль, цього не відбувається. Є відсоток людей, які працюють і голосують за європейські закони та реформи, у тому числі й 50 млрд доларів від Європейського Союзу. Я не вважаю, що депутат, який гуляє, відрізняється від бізнесмена, який запускає салюти, коли військові на фронті. Як президент я не можу їх розпустити, а вибори під час війни проводити не можна. Якщо ми хочемо щось робити з депутатами, то треба міняти законодавство та проводити вибори», — наголосив Володимир Зеленський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності