• Головна
  • Україна
  • Зеленський зняв Веніславського з посади свого представника у Верховній Раді

Зеленський зняв Веніславського з посади свого представника у Верховній Раді

Федір Веніславський був представником президента в парламенті з вересня 2022 року, фото «Укрінформу»

Причини зняття з посади Федора Веніславського в указі президента не називаються

Президент Володимир Зеленський зняв народного депутата від «Слуги народу» Федора Веніславського з посади представника президента у Верховній Раді. Відповідний указ Зеленський підписав у четвер, 7 грудня.

«Увільнити Веніславського Федора Володимировича від виконання обовʼязків Представника Президента України у Верховній Раді України», — сказано в указі.

Водночас з якої саме причини Зеленський ухвалив таке рішення — невідомо, в указі президента ця інформація відсутня.

Водночас зазначимо, що увільнення від роботи чи посади — це тимчасове припинення виконання працівником трудових обов'язків зі збереженням місця роботи, посади та середнього заробітку.

Згодом у коментарі NV Веніславський пояснив, чому президент усунув його з посади свого представника в парламенті. «Я займаюсь кількома суто військовими проєктами, через що доводиться багато бувати біля лінії фронту. Відповідно не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента України у ВРУ», — заявив він.

Федір Веніславський став представником президента у Верховній Раді у вересні 2022 року. До цього, в період з 2019 до 2022 року, він також був представником президента у Конституційному Суді. Веніславський також є народним депутатом від президентської партії «Слуга народу» та членом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Народився на Волині. За освітою юрист.

27 листопада цього року Веніславський відреагував на поведінку депутатки від «Слуги народу» Мар’яни Безуглої, яка останні кілька тижнів активно критикує головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Зокрема, вона звинувачувала його у відсутності плану дій на 2024 рік. Веніславський, коментуючи заяви Безуглої, сказав, що її перебування у профільному парламентському комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці. Він також назвав поведінку Безуглої «неприпустимою». Також Веніславський говорив, що у парламенті обговорюють можливість вручення повісток військовозобов’язаним через електронну пошту і рекомендованим листом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності