• Головна
  • Україна
  • Польські перевізники запланували новий протест на пункті пропуску “Дорогуськ — Ягодин”

Польські перевізники запланували новий протест на пункті пропуску “Дорогуськ — Ягодин”

Фото: Войтек Яргіло /PAP

Блокада українсько-польського кордону має розпочатися 18 грудня о 14:00

У понеділок, 18 грудня, о 14:00 польські перевізники планують розпочати нову акцію протесту на під'їзді до кордону в Дорогуську. Про це повідомило польське видання RMF-24 у неділю, 17 грудня.

Польські перевізники запланували протест на 14:00 18 грудня. Протестувальники зберуться на під'їзді до кордону в польському селі Дорогуськ, де знаходиться пропускний пункт “Дорогуськ — Ягодин”.

“Зараз черга нараховує понад дві тисячі українських вантажівок. Пропускна здатність переходу в Дорогуську становить приблизно 650 вантажівок на добу. Тому неважко підрахувати, що в черзі опиниться приблизно вдвічі більше водіїв, ніж під час попереднього протесту”, — розповіли в RMF-24.

Як підтвердив один із лідерів протесту Павел Озигала у коментарі польському виданню, протест може тривати до восьмого березня. Також зазначається, що українські водії вантажівок обурені цією ситуацією та пропонують випустити їх з Польщі, а потім не пускати.

Раніше мер гміни Дорогуськ Войцех Савва через суд відкликав дозвіл на збори протестувальників. Однак 15 грудня районний суд скасував рішення мера з аргументом, що протест не має на меті повністю заблокувати митне оформлення, а лише сповільнити його.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажівок на українсько-польському кордоні. 11 грудня Польща та Україна домовилися розблокувати пункт пропуску “Дорогуськ — Ягодин” з 14:00 того ж дня. Водночас 16 грудня третій український водій вантажівки помер на кордоні за час страйку польських перевізників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності