• Головна
  • Україна
  • Міністр інфраструктури Польщі закликав виконати вимоги протестувальників на кордоні

Міністр інфраструктури Польщі закликав виконати вимоги протестувальників на кордоні

Фото: Ministerstwo Infrastruktury

Міністр запропонував скасувати обов’язкову електронну чергу для вантажівок принаймні на двох пунктах пропуску з Польщею

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем’єр-міністру інфраструктури України Олександру Кубракову, у якому закликав виконати вимоги польських протестувальників. Про це у понеділок 27 листопада повідомило hromadske з посиланням на Міністерство інфраструктури Польщі.

У листі міністр Адамчик закликав українську сторону терміново виконати вимоги польських перевізників. Зокрема міністр запропонував скасувати обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі принаймні на двох пунктах пропуску: «Зосин — Устилуг» та «Нижанковичі — Мальховіце».

Також польський міністр звернувся до європейської комісарки з транспорту Адіни Велян з проханням повернути обов’язкові дозволи на міжнародні перевезення, які скасували для українських транспортних фірм від початку повномасштабного вторгнення. За словами міністра, Інспекція автомобільного транспорту Польщі виявляла порушення правил з боку українських перевізників, про які він повідомив Велян.

«Зазначені дії є продовженням зусиль Міністерства інфраструктури, які були докладені з початку протесту, щоб усунути його причини, які лежать в Україні та Європейському Союзі», — йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури Польщі.

У міністерстві додали, що нині триває підготовка до засідання Транспортної ради ЄС, яке відбудеться 4 грудня 2023 року в Брюсселі. На засіданні обговорять наслідки угоди між Україною та ЄС щодо скасування обов’язкових дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності