• Головна
  • Україна
  • Порошенко підтвердив, що мав намір виїхати за кордон для зустрічі з прем'єром Угорщини Орбаном

Порошенко підтвердив, що мав намір виїхати за кордон для зустрічі з прем'єром Угорщини Орбаном

Фото: Петро Порошенко

Водночас Порошенко наголосив, що з першого по восьме грудня планував відвідати лише Польщу й США

У понеділок, четвертого грудня, експрезидент України, 58-річний народний депутат Петро Порошенко підтвердив, що планував зустрітись з прем’єр-міністром угорського уряду Віктором Орбаном, коли його не випустили за кордон. Про це повідомило видання “Європейська правда” з посиланням на виступ Петра Порошенка.

На брифінгу “Європейської солідарності” Порошенко прокоментував повідомлення про те, що глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив його наміри зустрітись з Віктором Орбаном: “Дійсно, я і мої служби звернулися до лідерів держав, які умовно відносять до скептиків. Серед них є і Угорщина, і Словаччина, і інші держави, де я запропонував зустрітися, обговорити ситуацію, для того, щоби переконати лідерів держав, яких я дуже добре знаю”, сказав Порошенко.

Також він зазначив, що декілька керівників держав та урядів відповіли йому і запросили на зустріч в листопаді. Однак тоді Порошенко отримав відмову у дозволі на виїзд за кордон.

Експрезидент назвав рішення не випускати його з країни “безглуздим, безпідставним і таким, що дискредитує не тільки опозицію, а й демократію в Україні”. Водночас Порошенко наголосив, що з першого по восьме грудня він планував візити лише до Польщі й США, але першого грудня йому відмовили у виїзді вже на кордоні.

Нагадаємо, першого грудня експрезидента України Петра Порошенка не випустили за кордон. Порошенко назвав дії прикордонників, які не випустили його до Польщі, незаконними. Другого грудня СБУ повідомила, що за даними контррозвідки Петро Порошенко мав зустрітися з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. За інформацією СБУ, Росія могла використати цю та подібні зустрічі як інформаційно-психологічні спецоперації проти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності