• Головна
  • Україна
  • Порошенка не випустили за кордон через зустріч із прем'єром Угорщини Орбаном

Порошенка не випустили за кордон через зустріч із прем'єром Угорщини Орбаном

Порошенка не випустили за кордон через зустріч із прем'єром Угорщини Орбаном

Росія планувала використати цю зустріч як ІПСО

Служба безпеки України у суботу, 2 грудня, повідомила, що отримала контррозвідувальні дані, згідно з якими Петро Порошенко мав провести зустріч з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. За інформацією СБУ, Росія могла використати цю та подібні зустрічі як інформаційно-психологічні спецоперації проти України.

“За отриманими контррозвідувальними даними, саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії “Європейська солідарність” П. Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію, є “другом Путіна” і закликає зняти санкції з РФ. Цю зустріч (як і інші “робочі зустрічі” вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи) РФ планувала використати в своїх ІПСО проти України”, — написали в СБУ.

Служба безпеки звернулася до Офісу Президента, Кабміну та Верховної Ради із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога. Тож керівництво ВР не надало дозвіл на відрядження Порошенка.

Нагадаємо, 1 грудня експрезидента України Петра Порошенка не випустили за кордон. Він назвав дії прикордонників, які не випустили його до Польщі, незаконними.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності