В Києві викрили банду, яка захоплювала платні автостоянки

СБУ затримала шістьох із п'ятнадцяти учасників банди рейдерів, фото СБУ

До складу групи рейдерів входили 15 людей, шістьох із них затримали

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка тероризувала мешканців Києва та захоплювала їхній паркувальний бізнес. До складу угруповання входили 15 людей, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн, повідомила СБУ в середу, 29 листопада.

За інформацією правоохоронців, бандити намагалися «підім’яти» під себе легальний паркувальний бізнес у Києві. СБУ з’ясувала, що учасники рейдерської групи підшукували привабливі автостоянки у Києві та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами.

«Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників — залишали без нічого. У разі відмови — зловмисники здійснювали збройні напади на підприємців. Їм погрожували насильством та фізичною розправою», — сказано в повідомленні СБУ.

Правоохоронці стверджують: щомісяця учасники банди одержували мільйонні прибутки, частину з яких направляли на поповнення так званої «злодійської каси».

СБУ повідомила, що шістьох учасників злочинної групи вже затримали. Це сталося в момент, коли один із потерпілих від їхніх дій передавав їм гроші. Під час обшуків за адресами проживання учасників групи правоохоронці вилучили:

  1. вогнепальну зброю та боєприпаси;
  2. мобільні телефони, комп’ютери та чорнові записи із доказами незаконної діяльності;
  3. печатки фіктивних фірм, які фігуранти використовували для «завірення угод» з постраждалими підприємцями;
  4. понад пів мільйона гривень готівки, ймовірно одержаної злочинним шляхом.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою в умовах воєнного стану, а також у створенні та керівництві злочинною організацією. Крім того, одному учаснику банди оголосили підозру в незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами. Їм Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Також у СБУ зазначили, що триває розслідування з метою притягнути до відповідальності всіх учасників злочинної групи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності