• Головна
  • Україна
  • ДБР затримало київських військовослужбовців за продаж продуктів, призначених для бійців

ДБР затримало київських військовослужбовців за продаж продуктів, призначених для бійців

фото умовне
Фото: Freepik

Зі складів з харчами для військових зловмисники забирали щонайменше 30% продуктів і продавали їх ресторанам і магазинам

Посадовці однієї з військових частин організували схему збагачення через продаж харчів для військовослужбовців. Зловмисники забирали продукти зі складу та перепродавали їх приватним підприємцям. Злочинну схему викрили правоохоронці, усім причетним повідомили про підозру, повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 27 листопада.

За даними правоохоронців, до організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини на Київщині. Зловмисники перепродавали частину продуктів, закуплених для військових, приватним підприємцям. Їжа, яку недоотримували військові, потрапляла на прилавки магазинів, ринків, а також у ресторани. Учасники схеми забирали зі складів щонайменше 30% продуктів.

«Залишок» продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини у змові з приватним підприємством виписував «порожні» накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувались продукти, які не були видані солдатам перед їх продажем. Через підробку зловмисником фінансових документів Міністерство оборони України ввели в оману, воно здійснювало повну оплату продуктів», — розповіли у ДБР.

За допомогою таких злочинних схем зловмисники привласнили щонайменше 5 млн грн. Усім причетним до злочину повідомили про підозру у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності