• Головна
  • Україна
  • Столичний блогер порушував комендантську годину, щоб знімати скандальні стріми з поліцейськими і військовими

Столичний блогер порушував комендантську годину, щоб знімати скандальні стріми з поліцейськими і військовими

Столичний блогер порушував комендантську годину, щоб знімати скандальні стріми з поліцейськими і військовими

Він навмисно провокував конфлікти з військовослужбовцями ЗСУ і фіксував їхнє місце розташування

27 листопада СБУ повідомила про підозру блогеру-провокатору з Києва, який у комендантську годину навмисно пересувався вулицями міста і провокував конфлікти з військовослужбовцями ЗСУ та правоохоронцями. Він також фіксував їх геолокації на території столиці.

Кіберфахівці Служби безпеки задокументували його інформаційно-підривну діяльність. За даними слідства, контент, який поширював блогер, використовували російські пропагандисти. Крім того, російські спецслужби могли використовувати онлайн-трансляції київського блогера для ідентифікації українських захисників та відстеження місць їхнього перебування.

При обшуках за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення провокативного контенту на користь Росії. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період). За це чоловіку загрожує до 8 років тюрми.

За даними деяких телеграм-каналів, блогера звати Віталій Бяльський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності