• Головна
  • Україна
  • На Буковині злочинці незаконно переправляли ухилянтів до Молдови

На Буковині злочинці незаконно переправляли ухилянтів до Молдови

Фото: Офіс Генерального прокурора

Вартість незаконного виїзду становила від 3 до 5 тис. доларів США

На Буковині затримали п’ятьох чоловіків, які за гроші незаконно переправляли до Молдови ухилянтів. Щомісячний прибуток злочинців сягав понад 100 тис. доларів США. Про це у понеділок, 20 листопада, повідомила прокуратура.

За даними слідства, незаконну діяльність організували мешканці Чернівців та Чернівецької області. За грошову винагороду злочинці систематично переправляли військовозобов’язаних чоловіків з Буковини до Республіки Молдови поза межами офіційних пунктів пропуску.

Як встановила СБУ, злочинне угруповання створив 44-річний мешканець Буковини. До незаконної діяльності він залучив своїх знайомих. Серед них були особи з кримінальним минулим. Один з учасників банди раніше неодноразово був ув’язнений за вчинення тяжких злочинів.

Правоохоронці виявили, що буковинці ретельно конспірували свою діяльність: постійно змінювали маршрути проходження кордону, призначали різні місця для зустрічі та спостерігали за нарядами прикордонників, які патрулювали місцевість. Крім того, організатор угруповання обіцяв своїм клієнтам правовий захист, якщо їх затримають під час нелегального перетину кордону.

Вартість незаконної послуги становила від 3 до 5 тис. доларів США з однієї особи залежно від терміновості виїзду. Щомісяця злочинці заробляли понад 100 тис. доларів США.

Наразі організатора та чотирьох учасників злочинної групи затримано. Під час обшуків у злочинців виявили та виучили гроші, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, транспортні засоби та чорнові записи.

Злочинцям оголошено про підозру за незаконне переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України. Усім підозрюваним обрано запобіжний захід — тримання під вартою з визначенням розміру застави від понад пів мільйона до 5,3 млн грн.

Досудове розслідування триває. Попередньо чоловікам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності