• Головна
  • Україна
  • Росіяни вивозять тварин із заповідника “Асканія-Нова” до Краснодару в “Сафарі-парк”

Росіяни вивозять тварин із заповідника “Асканія-Нова” до Краснодару в “Сафарі-парк”

Росіяни вивозять тварин із заповідника  “Асканія-Нова” до Краснодару в “Сафарі-парк”

Раніше на території заповідника бачили російських військових

Окупаційна адміністрація краде тварин з херсонського заповідника “Асканія-Нова” та перевозить їх до краснодарського “Сафарі-парку”. Про це 6 листопада повідомив Центр національного спротиву.

“Крадіжка відбувається в межах “угоди про співробітництво”.Відповідна угода не є дійсною, адже від українського заповідника її підписує російський ставленик, який не є керівником”. - йдеться у повідомленні. . 

Тому росіяни просто крадуть тварин, знищуючи унікальний заповідник. У повідомленні йдеться, що раніше на території заповідника були також помічені російські військові.  

Довідково

Біосферний заповідник “Асканія-Нова” — науково-дослідна установа в системі Національної академії аграрних наук України, державний заповідник, заснований 1898 року.

Асканія-Нова є унікальним заповідником не лише для України, а й для всього світу. Це найбільший степовий заповідник Європи, який щороку відвідувало близько 140 тисяч туристів.

У заповіднику було не менше 1155 видів членистоногих, 7 видів земноводних та плазунів, 18 видів ссавців, у різні пори року пролітало понад 270 видів птахів, з яких 107 видів залишаються на гніздування. Крім того, там росли 478 вищих рослин.

З 24 лютого 2022 року заповідник перебуває під тимчасовою російською окупацією, через що опинився у скрутному становищі. Понад рік, до березня 2023 року попри російську окупацію, управління заповідником та виплата заробітної плати робітникам виконувалось з боку України. Придбання корму для тварин та інші видатки фінансувались коштом пожертв й внесків. У березні 2023 року росіяни з колаборантами встановили в заповіднику окупаційну адміністрацію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності