У Стебнику облаштовують притулок для бездомних тварин

У Стебнику облаштовують притулок для бездомних тварин

Частину тварин евакуювали з Харківського притулку

У Стебнику місцеві волонтери облаштували міні-притулок для бездомних тварин. Зараз тут проживають 14 бездомних собак.

Про це повідомила Дрогобицька міська рада.

Зоозахисниця з 20-річним стажем, стебничанка Наталія Петрицин зазначає, що проблема безпритульних тварин накопичувалась роками, через відсутність належної відповідальності на законодавчому рівні. Допоки не запрацювала програма системної стерилізації безпритульних собак та котів – кількість тварин-безхатьків постійно зростала. Відповідно була й велика кількість хворих тваринок.

“Завдяки програмі, яка реалізовувалась в нашій громаді, нам вдалось безкоштовно простерилізувати бездомних тварин. Це допомогло вирішити важливу проблему – зупинити зростання кількості бродячих собак та кішок на вулицях міста. Тепер завдання номер один– належно дбати про тих тваринок, які не мають господарів” – розповідає Наталія Петрицин.

Варто зазначити, що Наталі вдалось самотужки облаштувати в Стебнику своєрідний притулок для бездомних собак. На земельній ділянці за містом збудували вольєри для тварин, в яких зараз проживає вже 14 бездомних собак. Ще дев’ять собак живе на дачній ділянці волонтерки. Частина тварин – не місцеві. Їх евакуювали з Харківського притулку, з-під обстрілів. .Зараз в притулку облаштовують додатковий вольєр, в якому зможе проживати ще шість собак.

Волонтерка переконує – такі тваринки наділені здатністю щирої любові і відданості тим, хто їх прихистить. Відтак зоозахисниця радіє кожній тваринці, яку вдається прилаштувати в добрі руки.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності