• Головна
  • Україна
  • Омбудсман пообіцяв “тримати на контролі” справу про побиття військового у відділку поліції

Омбудсман пообіцяв “тримати на контролі” справу про побиття військового у відділку поліції

Поліція
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Уповноважений Верховної Ради з прав людини опікуватиметься встановленням обставин інциденту

У неділю, п’ятого листопада, стало відомо про побиття поліцейським пораненого військового. Інцидент стався в Києві, у відділку поліції. Відео побиття військового поширилося у соцмережах. На нього відреагував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Київ. Із соцмереж побачив кадри побиття військового. У столиці воюючої країни такі дії неприпустимі! Звертаюся до всіх з проханням заспокоїти емоції. Триматиму цю ситуацію на контролі, аби встановлення обставин порушення прав людини було об’єктивним”, — зазначив Лубінець.

Водночас омбудсман наголосив, що кожна людина має діяти в межах повноважень, які передбачає чинне законодавство України і не допускати будь-яких зловживань ними.

Нагадаємо, у мережі Інтернет почало ширитися відео побиття військового-прикордонника у районному управлінні київської поліції. Чоловіка затримали на вокзалі за порушення комендантської години, доправили в Шевченківський райвідділ поліції, де побили, а згодом відпустили. Як відомо, після побиття чоловік повернувся на передову зі струсом мозку.

За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника Національна поліція розпочала службову перевірку. Прокуратурою відкрите кримінальне провадження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності