• Головна
  • Україна
  • Голові НСЗУ Наталії Гусак оголосили підозру у службовій недбалості

Голові НСЗУ Наталії Гусак оголосили підозру у службовій недбалості

Голові НСЗУ Наталії Гусак оголосили підозру у службовій недбалості

За версією слідства вона завдала збитків державі у понад два мільйони гривень

У п’ятницю, 27 жовтня, слідчі Нацполіції повідомили керівнику держустанови, яка відповідальна за медичне обслуговування населення, підозру в службовій недбалості. У поліції не розголошують імені, однак відомо, що йдеться про голову НСЗУ Наталію Гусак.

За даними слідства, голова НСЗУ Наталія Гусак, не перевіривши, прийняла акт здачі робіт про адміністрування центральної бази електронної системи охорони здоров’я, які фактично не були виконані.

“Керівник державної установи-замовника не проаналізував і не перевірив належним чином відповідність фактично виконаного обсягу робіт та їх вартості, у зв‘язку з чим не вжив заходів щодо зменшення загальної суми договору пропорційно вартості невиконаних робіт. В результаті, передбачені договором роботи було оплачено у повному обсязі, що завдало державному бюджету країни збитків на суму 2 158 621 грн”, — йдеться у повідомленні.

Слідчі Головного слідчого управління спільно з СБУ провели санкціоновані обшуки за місцями роботи та вдома у Гусак. Вони вилучили документи та інші предмети, які будуть використані слідством як докази.

Наталії Гусак вже оголосили про підозру за неналежне виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення, що привело до тяжких наслідків. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі й до трьох — права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності