• Головна
  • Україна
  • На Харківщині СБУ затримала рецидивіста-мародера, який співпрацював з окупантами

На Харківщині СБУ затримала рецидивіста-мародера, який співпрацював з окупантами

Затримання СБУ

29-річний чоловік встановлював мінні поля, повідомляв росіянам адреси учасників руху опору та разом з росіянами грабував будинки односельців, які виїхали з окупації

2 жовтня, у понеділок, СБУ повідомила про викриття зловмисника, який допомагав росіянам заміновувати поля під час окупації Харківщини. 29-річний мешканець селища Макарового Богодухівського району, який раніше був засуджений за тяжкі злочини, добровільно співпрацював з росіянами під час окупації Харківщини.

Після захоплення селища рецидивіст допомагав російським загарбникам орієнтуватися на місцевості та обирати територію для облаштування мінних загороджень. Серед замінованих ділянок були місцеві дороги та проїзні частини, якими користувались мирні жителі району.

Разом з окупантами зловмисник грабував будинки односельців, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Мародери викрадали автівки, побутову техніку, меблі та інше приватне майно.

Як додали в Офісі Генерального прокурора, колаборант передавав росіянам відомості про проукраїнськи налаштованих односельців, у тому числі учасників АТО/ООС, військових ЗСУ та співробітників правоохоронних органів України. Після цього росіяни викрадали людей та відвозили їх до катівень.

Також щоб російські військові почували себе більш комфортно на захопленій українській території, чоловік допомагав їм з облаштуванням побуту, збирав і передавав їм їжу та одяг.

Після деокупації регіону зрадник намагався «залягти на дно», однак співробітники СБУ все одно знайшли його та взяли під варту. Зловмиснику загрожує ув’язнення до 12 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності