• Головна
  • Україна
  • У Херсоні СБУ затримала священника УПЦ МП, який торгував російською зброєю (ВІДЕО)

У Херсоні СБУ затримала священника УПЦ МП, який торгував російською зброєю (ВІДЕО)

У Херсоні СБУ затримала священника УПЦ МП, який торгував російською зброєю (ВІДЕО)

Настоятелю загрожує до семи років ув’язнення

Служба безпеки затримала у Херсоні священника УПЦ МП, який торгував російською зброєю та боєприпасами. Чоловік підпільно продавав зброю, яка залишилася після втечі росіян.

Про це повідомили у СБУ у вівторок, 26 вересня.

Настоятель зберігав російську зброю у двох схронах: один на території будівництва нового храму УПЦ МП у Херсоні, а інший у підвалі дев’ятиповерхового будинку.

Співробітники СБУ затримали священника, коли він намагався продати два переносних зенітно-ракетних комплекси «Ігла» з комплектуючими. У «доповнення» до ПЗРК чоловік пропонував придбати боєприпаси до ручних протитанкових гранатометів РПГ-7. За це він отримав 3 тисячі доларів.

Священник підшукував клієнтів через власні зв’язки, у тому числі в кримінальних колах. У СБУ стверджують, що потрапляння зброї до представників злочинного світу могло призвести до загострення внутрішньої обстановки у Херсоні, зокрема через спроби провокацій з боку російських спецслужб.

Під час обшуків у настоятеля знайшли кулемет, автомат АК-74, порохові заряди, гранати, набої з магазинами різного калібру, штик-ножі.

Священнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 214 тисяч гривень. Зловмиснику загрожує до 7 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності