• Головна
  • Україна
  • СБУ офіційно оголосила про підозру у державній зраді Нестору Шуфричу

СБУ офіційно оголосила про підозру у державній зраді Нестору Шуфричу

СБУ офіційно оголосила про підозру у державній зраді Нестору Шуфричу

Йому загрожує до 15 років ув’язнення

СБУ оголосила про підозру у державній зраді народному депутату Нестору Шуфричу. За версією слідства, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, який координував російську агентуру в Україні.

Про це повідомляє СБУ.

Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив «кротоферму» для підривної діяльності проти України. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в Криму Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто голова СБУ Василь Малюк.

Шуфрич мав вести підривну діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював російські наративи про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни — це «один народ».

Наразі у помешканнях Шуфрича та у його близького оточення проводять близько 45 обшуків.

За матеріалами СБУ Шуфричу повідомили про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, 15 вересня СБУ проводила обшуки в депутата Нестора Шуфрича. У нього знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності