СБУ затримала двох проросійських агітаторів

СБУ затримала двох проросійських агітаторів

Затримані — працівниця ліцею у Миколаєві та представник громадської організації у Запоріжжі

Служба безпеки затримала двох проросійських агітаторів, які в мережі поширювали заклики на підтримку РФ та закликали приєднати Миколаїв до Росії.

Про це повідомили в СБУ у четвер, 28 вересня.

У Миколаєві спецпризначенці затримали працівницю місцевого ліцею, яка співпрацювала із російським ГРУ. Жінка була адміністратором антиукраїнської групи в соцмережі «Вконтакте». У своїх дописах вона агітувала приєднати Миколаївщину до РФ, пропонувала українцям не чинити спротив та погодитися на захоплення південних регіонів.

Для популярності цієї групи російські спецслужби «накрутили» майже 30-ти тисячну аудиторію за рахунок ботоферм.

У Запоріжжі СБУ затримала представника місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення працював на херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

Чоловік передавав фейкову інформацію про зростання протестних настроїв серед мешканців регіону після повітряних атак росіян. Після цього зловмисника помітили російські спецслужби та залучили його до публічного поширення проросійських наративів.

Для цього чоловік створив власний телеграм-канал та сторінку у фейсбуці. Там він виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію частини Запорізької області.

Обом зловмисникам повідомили про підозру за визнання правомірною збройну агресію РФ проти України. Також агітаторці з Миколаєва повідомили про ще одну підозру у посяганні на територіальну цілісність України. Жінка перебуває під вартою.

Зловмисникам загрожують різні терміни ув’язнення, зокрема до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності