• Головна
  • Війна
  • В Києві СБУ затримала агента ФСБ, який намагався вступити до «Армії дронів»

В Києві СБУ затримала агента ФСБ, який намагався вступити до «Армії дронів»

В Києві СБУ затримала агента ФСБ, який намагався вступити до «Армії дронів»

49-річного чоловіка затримали, коли він фотографував одну з військових частин

Служба безпеки України затримала 49-річного мешканця Києва, який був завербований російськими спецслужбами і працював на ворогів. Зловмисника затримали коли він фотографував для ФСБ одну із військових частин у столиці, повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 2 жовтня.

За даними слідства, агент ФСБ помітив антиукраїнські дописи 49-річного киянина на одному з російських Telegram-каналів і завербував його.

Киянин мав повідомляти своєму куратору про місця розташування полігонів, де військові тренуються керувати ударними та розвідувальними безпілотниками. Для цього зрадник намагався вступити на навчання до однієї з київських шкіл «Армії дронів». За надання даних представники російських спецслужб обіцяли йому гроші.

Крім того, зловмисник обходив вулиці Києва і як пересічний мешканець фіксував локації українських захисників на території міста.

Під час обшуків за місцем проживання у затриманого виявили комп’ютер та банківські картки, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь Росії. Наразі зрадник перебуває під вартою, йому повідомили про підозру у державній зраді. Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності