• Головна
  • Україна
  • Продавав фальшиві паспорти та права: чоловіку загрожує 7 років ув'язнення

Продавав фальшиві паспорти та права: чоловіку загрожує 7 років ув'язнення

Продавав фальшиві паспорти та права: чоловіку загрожує 7 років ув'язнення

Вартість підробки становила від 300 до 7 тис. дол

У столиці чоловік відкрив підпільний «ЦНАП», де виготовляв фальшиві документи для продажу.

Про це повідомляє СБУ.

Підозрюваний пропонував своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, а також акти права власності на землю. А також - фіктивні дипломи про закінчення вищих закладів освіти України.

Готову фальшиву продукцію продавав через хакерську платформу «Darknet».

Вартість підробки становила від 300 до 7 тис. дол. Сума залежала від складності документа і терміновості його виготовлення.

Щомісяця обороти нелегальної «майстерні» сягали до 50 і більше «документів».

За даними слідства, незаконну діяльність організував столичний підприємець. «Виробничі потужності» облаштував у заздалегідь орендованій для цього квартирі.

Серед основних клієнтів зловмисника були ухилянти та особи з хакерського середовища, які використовували фальшивки для прикриття протиправної діяльності.

Чоловіку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);
  • ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Наразі триває розслідування. Підозрюваному загрожує до семи років тюрми.

Нагадаємо, Сихівський районний суд м. Львова виніс вирок працівнику ГУ НП, який за 3 тис. євро обіцяв допомогти з документами про непридатність до служби у Збройних силах України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності