У батька нового заступника СБУ виявили паспорт РФ: деталі

У батька нового заступника СБУ виявили паспорт РФ: деталі

Російський паспорт Анатолія Наумюка досі не анулювали

У батька новопризначеного заступника голови СБУ Сергія Наумюка виявили чинний паспорт РФ. Це підтверджує витяг з автоматизованої системи «Роспаспорт».

Про це повідомляють «Схеми» (проєкт Радіо Свобода).

Про те, що паспорт не анулювали, свідчить його відсутність у переліку недійсних паспортів на сайті МВС Росії.

Наумюк раніше теж підтверджував наявність громадянства РФ у батька та брата, але запевняв, що це було «вимушене» рішення «з побутових причин», і наполягав, що потім його родичі від російських паспортів начебто відмовилися.

У пресслужбі СБУ зазначили, що перед призначенням Наумюк пройшов «усі необхідні перевірки», а його родичі нині «очікують на скасування громадянства РФ», але наразі «уповноважені органи РФ свідомо блокують розгляд відповідних заяв».

Крім цього, Анатолій Наумюк має індивідуальний податковий номер платника податків в Росії, прив’язаний до його паспорта громадянина РФ. Це журналісти підтвердили через сайт російської Податкової служби.

Під час перевірки номера паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ підтвердилось, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних.

Нагадаємо, раніше паспорти РФ виявили у митрополита УПЦ МП Онуфрія (в миру Ореста Березовського) та ще понад 20 священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності