• Головна
  • Новини
  • Суддю Львова, у якого знайшли паспорт рф, відрахували зі штату Верховного Суду

Суддю Львова, у якого знайшли паспорт рф, відрахували зі штату Верховного Суду

Суддю Львова, у якого знайшли паспорт рф, відрахували зі штату Верховного Суду

Заступника голови Верховного Суду та очільника Касаційного господарського суду Богдана Львова, який є власником російського паспорта, відрахували зі штату Суду.

Про це 5 жовтня повідомила пресслужба Верховного Суду.

Львова відрахували на підставі інформації Служби безпеки, яка підтвердила наявність у судді громадянства рф. Конституція ж України визначає, що повноваження судді припиняються у разі припинення громадянства України або набуття суддею громадянства іншої держави.

За словами голови Верховного Суду, це безпрецедентне рішення для судової системи, адже зазначені положення Конституції та закону застосовуються вперше.

Як підкреслив голова Верховного Суду Всеволод Князєв, сама ситуація та дії Львова серйозно шкодять авторитету Верховного Суду, а цього не повинно бути.

"Верховний Суд у своїх діях покладається на відомості Служби безпеки України до того моменту, поки їх не спростовано в передбаченому законом порядку, тож Богдан Львов не позбавлений права доказувати відсутність у нього громадянства рф", — йдеться в заяві Суду.

Нагадаємо, Служба безпеки України 3 жовтня підтвердила наявність російського паспорта у голови Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова. СБУ поінформувала Верховний Суд про наявність у судді Богдана Львова громадянства російської федерації згідно з даними реєстрів росії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності