• Головна
  • Україна
  • Українські полярники в Антарктиді малювали наукові писанки

Українські полярники в Антарктиді малювали наукові писанки

Українські полярники в Антарктиді малювали наукові писанки

Напередодні Великодня кухар 28-ї УАЕ Андрій Бобров зробив пасочки

Полярники на станції «Академік Вернадський» відсвяткували Великдень.

Про це йдеться на сторінці Національного антарктичного наукового центру.

Напередодні Великодня кухар 28-ї УАЕ Андрій Бобров зробив пасочки.

«Вони вийшли унікальними, адже для їхнього приготування Андрій вивчив зо два десятки різних рецептів, і вже на цій основі створив власний. Спершу спік пробний варіант у формі кекса і віддав на дегустацію команді. Отримавши спільний "лайк", розпочав творити пасочки», - йдеться у повідомленні.

А ще до Великодня полярники власноруч робили писанки. Оскільки більшість представників експедиції – дослідники, то серед візерунків переважала наукова тематика. Приміром, біолог Вадим Ткаченко розмалював крашанки частиною функції Гаусса та її властивостей (використовується в біометрії), а також копеподами (це такі ракоподібні), яких досліджує на «Вернадському».

Інший біолог Сергій Глотов відобразив жука-стафіліна, якому присвячена дисертація вченого. Метеоролог Дмитро Кричун намалював різні метеоявища, а геофізик Андрій Олефір – магнітні хвилі та герб КПІ. А кухар зробив патріотичну писанку – з Тризубом, написом «Слава Україні» та традиційними українськими символами в червоно-чорних кольорах.

«Усі охочі могли відвідати каплицю Святого Володимира, побудовану на станції (належить до ПЦУ). І хоч великодня погода не надто тішить – на вулиці сильний вітер й не вщухає сніг з дощем, настрій у команди піднесений», - йдеться у повідомленні.

«Свято Великодня – це нагадування кожному з нас, що світло та добро неодмінно перемагають зло й темряву. Віримо, що Україна переможе, а на нашій землі пануватиме мир і спокій та не залишиться жодного сліду від окупанта», – зазначили полярники.

Нагадаємо, до Дня Соборності України наші полярники та полярниці  в Антарктиді створили «Живий ланцюг єдності».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності