• Головна
  • Україна
  • У церков московського патріархату Хмельницького відібрали 13 земельних ділянок

У церков московського патріархату Хмельницького відібрали 13 земельних ділянок

Таке рішення ухвалили одноголосно 38 присутніх депутатів

Депутати Хмельницької міської ради сьогодні, 4 квітня, на позачерговій сесії припинили право користування земельними ділянками релігійним організаціям, що належать до УПЦ (МП). Це 13 земельних ділянок, що перебувають у власності громади.

Про це повідомляють кореспонденти «Суспільного».

Таке рішення ухвалили одноголосно 38 присутніх депутатів. Всі рішення сьогодні, 4 квітня,перед пленарним засіданням, розглянули на земельній комісії, розповів голова комісії Сергій Болотніков.

Ще шість земельних ділянок перебувають в приватній власності релігійних громад, на них міська влада впливу не має. Ще три — на території інших установ, це, зокрема, Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня.

Про це розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, міська рада поверне право на користування земельними ділянками громадам за умови, якщо ті перейдуть до ПЦУ.

Нагадаємо, у Хмельницькому 2 квітня вирішили заборонити УПЦ Московського патріархату користуватися земельними ділянками на території громади після того, як військового побили у церкві.

Додамо, 2 квітня у мережі з'явилися кадри, як священнослужителі УПЦ МП у Хмельницькому побили в церкві військового. На кадрах видно, як церковні служителі накинулися на воїна з кулаками. Військовий, на якого накинулися представники УПЦ МП – Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. Попередньо, конфлікт виник, коли військовий запитав у присутніх, скільки людей ще має загинути, щоб вони перестали ходити до Московського патріархату. В УПЦ МП вже заявили, що інцидент – це буцімто провокація. За їхніми словами, чоловік, якого видно на відео, не є військовим і першим напав на священнослужителя.

Біля стін храму, де побили військового, зібралися люди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності