• Головна
  • Релігія
  • Таємна кімната російської пропаганди: у скандальному соборі УПЦ (МП) в Хмельницькому знайшли бібліотеку з російськими агітками

Таємна кімната російської пропаганди: у скандальному соборі УПЦ (МП) в Хмельницькому знайшли бібліотеку з російськими агітками

Таємна кімната російської пропаганди: у скандальному соборі УПЦ (МП) в Хмельницькому знайшли бібліотеку з російськими агітками

В бібліотеці висіло фото, на якому зображений патріарх РПЦ Кіріл та митрополит УПЦ (МП) Онуфрій

Під час ревізії у Свято-Покровському кафедральному соборі, який раніше належав до УПЦ (МП), знайшли десятки книг про Росію, вісники та газети російських ЗМІ та багато інших речей російського походження.

Про це світлини зі знайденими у храмі речами опублікував місцевий блогер Андрій Попик.

Хмельницькі активісти 2 квітня організували збір людей під церквою на Володимирській. Трапилося це після того, як у цьому храмі ченці побили українського військового. Відтак на акцію прийшло близько 3,5 тисяч хмельничан. Тоді як понад тисяча парафіянин храму проголосували за вихід собору з УПЦ (МП) та перехід під юрисдикцію ПЦУ.

Після того у храмі розпочали ревізію майна, аби невдовзі відновити в ньому богослужіння Православної Церкви України. Так, під час ревізії з’ясувалось, що в соборі є підвал. У ньому священники облаштували цілу бібліотеку — книги, газети, вісники, диски та чимало іншого. Та знахідка шокувала ревізорів. Зокрема, вся література там була російською мовою та про Росію.

«Жесть! Куди всі роки дивилось СБУ? Ось лиш маленька частина бібліотеки того Собору в Хмельницькому, в якому вчора московські попи побили українського військового, і який вчора перейшов в підпорядкування до ПЦУ. Я був шокований коли це все побачив!», — пише блогер.

Він опублікував фото пропагандистського посібника «О России» Ільїна, «Россия перед вторым пришествием», «Русская идеология», вісник «Трибуна русской мысли», CD-диск, підписаний «Мы — русские», заповіт російського імператора Олександра III та дуже багато ідеологічних газет, статей та журналів.

«Подивіться, чим запліднювали мозок прихожанам всі ці роки? Кажете телевізор? Ні! Ось такі попи, книжечками журналами, газетками… Якщо це не російська церква, то навіщо їх така російська нацистська література? І так, ЖОДНОГО видання про Україну та Українців!!!», — додає Андрій Попик.

Крім того, в бібліотеці висить фото, на якому зображений патріарх РПЦ Кіріл та митрополит УПЦ (МП) Онуфрій. А в самому соборі на видному місці висить Грамота, підписана «патріархом московським і всія русі».

Нагадаємо, на Житомирщині священник УПЦ (МП) вдарив по голові 10-річного хлопчика, а ще одну дитину – штовхнув.

Релігія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності