• Головна
  • Україна
  • У Польщі з’явилися скульптури гномів, пов'язаних з Україною

У Польщі з’явилися скульптури гномів, пов'язаних з Україною

У Польщі з’явилися скульптури гномів, пов'язаних з Україною

Фігурки гнома-біженки і гнома-волонтера можна побачити на вході до Головного залізничного вокзалу Вроцлава

У Польщі, у місті Вроцлаві з'явилися фігурки гномів в образі біженки та волонтера. Так місцева влада вирішила подякувати всім волонтерам, які допомагали українським біженцям після 24 лютого минулого року.

Про це пише ukrayina.pl., посилаючись на RMF24.

Фігурки гнома-біженки і гнома-волонтера можна побачити на вході до Головного залізничного вокзалу Вроцлава. Їх публічно представили 24 березня.

Нові скульптури гномів стали символічним виявом подяки та вшанування пам’яті всіх волонтерів, які допомагали біженцям, які масово прибули на вокзал у перші дні повномасштабної війни в Україні.

«Це гарний спосіб подякувати всім волонтерам, які просто допомогли, – коментує одна з жінок, проходячи повз нових вроцлавських гномів. - Один із гномів — жінка з дитиною. У нього є валіза, видно, що йому потрібна допомога. Другий гном просто надає цю допомогу, дає їжу», – описує жінка.

Додамо, гноми є візитівкою Вроцлава. Характерні фігурки можна знайти у різних частинах міста. Часто туристи влаштовують квести, щоб їх відшукати.

«Вроцлавські гноми часто нагадують нам про важливих людей чи важливі події в історії Вроцлава. Ті, що перед Головним залізничним вокзалом Вроцлава, нагадають вам про тисячі людей, які спонтанно взялися допомагати тим, хто її потребував. Ми не знаємо всіх їхніх імен. Ми не знаємо їхніх облич, але знаємо, що саме завдяки їм Вроцлав став дуже відомим у світі як доброзичливе, відкрите місце, готове допомогти», - сказав на відкритті скульптур Радослав Міхальський, директор Департаменту промоції міста та туризму Вроцлава.

Нагадаємо, у січні 2023 року Польща надала статус тимчасового захисту 28 445 українцям. На другому місці, за кількістю зареєстрованих біженців з України – Німеччина. Тут статус тимчасового захисту отримали 28 205 українців. Окрім того, у перший місяць цього року прихисток отримали 8 955 українців у Румунії та 4 250 українців в Іспанії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності